Rekruttering

Universitetsroning i Danmark !

Aalborg har intro for nye Universitetsroere følgende dage :

MAN 18 SEP kl. 0600-0730 // ONS d. 20 SEP kl. 0600-0730 // FRE d. 22 SEP kl. 0600-0730

Mødested Aalborg Roklub Søsportsvej 8 i Aalborg.

Spørgsmål til : Chr Hauge mobil 60 15 65 33 eller

Christina Mobil 21 62 99 46

 

VIL DU DELTAGE I RODYSTEN MELLEM AAU & UCN  i 2017   ?

Lagt online: 10.02.2017

“Universitetsroning”

MÅL : At vinde ved Aalborg Regattaen 2017 FRE d. 09 JUN på Limfjorden.

Her vil Aalborg Universitet (AAU) udfordre University Collage Nordjylland (UCN) i en rodyst i roningens flagskib “Otter m. stm” over en distance på 1.100 m.

Vinder i 2013 – 2014 – 2015 blev AAU men i 2016 tog UCN pokalen hjem !

Alle interesserede unge mænd fra UCN & AAU inviteres hermed til at deltage i informationsmødet vedr. træning og deltagelse i kaproningen:

ONSDAG d. 19. APRIL 2017, KL. 17.00.

Aalborg Roklub

Søsportsvej 8
9000 Aalborg

TRÆNING

Indledningsvis vil der blevet givet instruktion tre gange i Aalborg Roklub – Og for de studerende der vælger at fortsætte, skal der påregnes minimum 2 x træning pr. uge

Interesserede deltagere skal være med i et ca. 11 ugers træningsforløb (ca. 26. marts – 09. juni), hvor der trænes teknik, trænes i robassin, trænes i ro-ergometer samt trænes på vandet i forskellige bådtyper primært 8’er.

De otte bedst egnede  AAU-roere udtages hos både kvinder og mænd til at deltage i rodysten mod UCN, der gennemfører et tilsvarende træningsforløb. Eneste krav til deltagerne er, at de skal kunne svømme 300 meter i åbent vand.

Der konkurreres i en 8’er m. styrmand, der er rosportens flagskib, og begge uddannelsesinstitutioner stiller med en båd for mænd.

KONTAKT

Hvis du har behov for yderligere oplysninger er du velkommen til at kontakte nedenstående.

Klubkontakt og Universitetsroer : Jonas Svane: Jonassvane@gmail.com

Klubkontakt og flerårig Universitetsroer : Chr. Hauge : christian_hauge_and@hotmail.com

Med venlig hilsen

Bjarne Pedersen

Træner i Aalborg Roklub

 

En Universitetsroer`s Oplevelser !

Hvad er Universitetsroning ?

Hvis du spørger en person, om han / hun ved hvad Danmark er, vil han / hun nok svare; “Det er et land”.   Ja, det er rigtigt, og hertil har vi alle kendskab til det ufortalte i svaret. Danmark er også et samfund, der består af en befolkning, en stat, offentlige og private institutioner, der får vores hverdag til at køre rundt, og vi ved, hvor kompleks systemet der ligger bag svaret er : “Det er et land”.

Hvad er Universitetsroning ? Det kan siges ganske kort ; ”Danske Universiteter der roer mod hinanden”. Så kort og præcist kan det forklares, men hvor mange har kendskab til det ufortalte i dette svar ? Kendskab til den kompleksitet, der ligger bag en sammensmeltning af den utrolig krævende disciplin af den fysiske og mentale udholdenhed som roning er, og Universitetsverdens boglige hverdag med studier langt ud på nætterne, forskning og vidensudvikling.

Vi, de studerende fra Aalborg Universitet (AAU), er sammen med, og på opfordring af, Aalborg Roklub (AR) begyndt at genoplive Universitetsroning i Danmark. I 2013 blev den første Universitetsmatch gennemført siden 1987, og i 2014 er der i forlængelse af DM, også afholdt et Universitetsmesterskab i Otter m. stm.

Universitetsroning i Aalborg startede i 2013 med en rokonkurrence mellem AAU og UCN (University Collage Nordjylland) i Otter m. stm. og  skridtet videre blev Projekt “888” (Triple Eight eller otte-otte-otte?), hvor visionen var/er at få tre 8-mands både på vandet med rene Universitetsmandskaber, der skal repræsenter AAU og Aalborg Roklub. Lige siden starten af 2014, blev der skabt et miljø i roklubben, hvor Universitetsroerne har mødtes mellem fire til ti gange hver uge for at træne op til, at kunne ro en 8-mandsbåd, hvilket vi kommer ind på lidt senere.

For kort at beskrive det miljø, som Universitetsroerne har skabt i AR, ser det således ud : Morgentræning fem til seks gange om ugen klokken 0600 – 0730, bagefter bruger Universitetsroerne tiden på at slappe af, spise morgenmad og få en kop kaffe sammen, hvor der bliver talt lige så meget om roning, som så meget andet. Ved at sidde og lytte til samtalerne, kan man blive helt i tvivl, om det er om roning eller studier der bliver diskuteret. Alt vores træning af det tekniske, kroppens fysiske styrke, kost, restitution og det præcisionsarbejde roning består af, bliver nøje analyseret, overvejet og undersøgt, som er lært fra vores Universitetsstudie. Evalueringer, forbedringer og bedømmelser af dagens træning bliver også håndteret under morgenmaden, og når tid er, tager Universitetsroerne ud på Universitet og deres studier, forelæsninger, gruppearbejde m.m.

Idrætsstuderende på holdet; deres viden og lærere er et stort samtaleemne, interessen for at forbedre holdets roning, er prioriteret højt, og de er ikke bange for, at teste det af næste morgen, når de tager bådene ud på fjorden.

Det som overraskede alle Universitetsroerne, var hvor svært det er, at få en 8-mandsbåd til at funger, at få det til at ligne noget der tilnærmelsesvis kan kaldes roning. Alle de forskellige variabler der skal lærers og mestres af alle roerne, hvor alle ottes forskellige kunnen og evner, skal forenes til en enkelt enhed i perfekt symmetri !  Her er ingen Ronaldinho eller David Beckham, som er holdets stjerne, et trumfkort der kan sikre en sejr. Ikke én person er vigtigere end en anden i båden, Der er ikke en, som alene kan sikre bådens sejre, men en alene kan sagtens ødelægge bådens fart, rytme, balance, tempo, og dermed miste sejren til de andre konkurrenter. Dette kan ske igennem ganske få ro-tag, på ganske få sekunder i et løb. Om det er et åreblad, der gentagende gange kommer for sent op ad vandet, og yder nok modstand i vandet, til at sænke bådens fart, eller en roer der køre for hurtigt frem på sædet med sine ca. 90 kg tunge krop, der bremser bådens fremdrift mere end nødvendigt. Hvad end det er, så modarbejder det holdets interesse, og går imod alt det, som holdet træner for at opnå, nemlig sejren.

Det essentielle kodeord, som vi Universitetsroere lever efter, er samarbejde. Det er samarbejdet, der har gjort, at Universitetsroerne er gået fra, at få at vide under det første officielle løb vi deltog i, at vi ikke bliver til noget, til at overraske hele det danske ronings samfund i slutningen af sæsonen, og få dem til at måbe over de resultater og sejre, som vi har sikret os, og den store konkurrencemæssige udfordring vi har ydet.

Vores forståelse af, hvorfor roning bliver kaldt en akademisk sportsgren, og Universitetsroningens popularitet i udlandet bemærkelsesvis England, Oxford- Cambrigde matchene, er blevet noget så klart, og som et slogan fra AAU kan forklare det: “Teamwork seriously effect your brain!”

Det kræver mindst lige så meget af en gruppe roere, at få en 8-mandsbåd til at funger godt, som det kræver af enkeltpersoner og gruppearbejde, at klare sig igennem en uddannelse på AAU. Balancen der styrker begge dele, viden og læreren med fysiske udfoldelse, er at finde i roningens verden, der har eksisteret i mange år, og til den dag i dag, er en stolt tradition, som blot venter på, at blive etableret i dagtidens Danmark. Nok er Danmark et lille land, men vi er et slagkraftigt land, og ved at udvide vores slagkraft med Universitetsroning, og komme til udlandet og konkurrere mod andre Universiteter i verden.

Alle disse udfordringer og arbejde, har fascineret os, og de muligheder der er i roningens verden, giver os mere blod på tanden, om at blive bedre.                     Beskrevet af Jonas.

 

 

“Vil du deltage i rodysten til mod UCN”  2016 ?

Aalborg Regatta 2016 !

Kaproning i 8’er mellem AAU & UCN !

Der søges nye deltagere som er klar til endnu engang at vinde over UCN !

En af de nye traditioner på AAU er Kaproningen (Boat Race) mod UCN. Sidste års dyst endte med sejr til AAU’s dame-8’er og sejr til AAU’s herre-8’er. Så der er titelforsvar på spil i årets dyst, som afholdes d. 17. juni 2016.

Alle interesserede AAU-studerende inviteres hermed til at deltage i informationsmødet om hvordan du kan deltage i Kaproningen og være med til at vise UCN hvem der bestemmer på Limfjorden:

Info-mødet foregår: Onsdag d. 09. marts 2016, kl. 17:00

Sted: Aalborg Roklub
Søsportsvej 8
9000 Aalborg

Tilmeld dig informationsmødet via Doodle (Grundet begræsnet plads i roklubben, er det vigtigt du tilmelder dig)

Indledningsvis vil der blevet givet instruktion tre gange i Aalborg Roklub – Og for de studerende der vælger at fortsætte efter dysten, skal der påregnes minimum 2 x træning pr. uge (helst 4 – 5 gange).

Interesserede deltagere skal være med i et ca. 14 ugers træningsforløb (ca. 10. marts – 17. juni), hvor der trænes teknik, trænes i robassin, trænes i ro-ergometer samt trænes på vandet i forskellige bådtyper primært 8’er.

De otte bedst egnede  AAU-roere udtages hos både kvinder og mænd til at deltage i rodysten mod UCN, der gennemfører et tilsvarende træningsforløb. Eneste krav til deltagerne er, at de skal kunne svømme 300 meter i åbent vand.

Der konkurreres i en 8’er m. styrmand, der er rosportens flagskib, og begge uddannelsesinstitutioner stiller med en båd for kvinder samt en båd for mænd.

 

Hvis du har behov for yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte nedenstående;

Studerende og tidligere deltager: Christina Donstrup, Idræt 5. semester, AAU (cdonst13@student.aau.dk)

Lektor: Jesper Franch: jfranch@hst.aau.dk

 

“Vil du deltage i rodysten til mod UCN” ?

Tekst på AAU`s hjemmeside !

Aalborg Regatta

En af de nye traditioner på AAU er Kaproningen (Boot Race) mod UCN. Sidste års dyst endte med et nederlag til AAU’s dame-otter, og en sejr til herre-otteren. Der er derfor både revanche og titelforsvar på spil i årets dyst. Kaproningen afholdes d. 20. juni.

Alle interesserede AAU-studerende inviteres hermed til at deltage i informationsmødet om hvordan du kan deltage i Kaproningen:

Onsdag d. 11. marts 2015, kl. 17:00

Aalborg Roklub
Søsportsvej 8
9000 Aalborg

Tilmeld dig informationsmødet via Doodle (Da der er  begræsnet plads i roklubben, er det vigtigt du tilmelder dig)

Indledningsvis vil der blevet givet instruktion tre gange i Aalborg Roklub – Og for de studenter der vælger at fortsætte skal påregnes min 2 x træning pr uge (helst 4 – 5 x).

Interesserede deltagere skal være med i et ca. 8 ugers træningsforløb (ca. 1. april – 20. juni), hvor der tekniktrænes, styrketrænes, trænes i ro-ergometer samt trænes på vandet i 8’ren

De otte bedste AAU-roere udtages hos både kvinder og mænd til at deltage i rodysten mod UCN, der gennemfører et tilsvarende træningsforløb. Eneste krav til deltagerne er, at de skal kunne svømme 300 m i åben vand.

Der konkurreres i en Otter m. styrmand, der er rosportens flagskib, og begge uddannelsesinstitutioner stiller med en båd for kvinder samt en båd for mænd.

Kontakt

Hvis du har behov for yderligere oplysninger er du velkommen til at kontakte nedenstående.

Studerende og tidligere deltagere: Anders Boutrup Pedersen: abpe12@student.aau.dk

Lektor: Jesper Franch: jfranch@hst.aau.dk

 

 

Projekt  ”888” !

 VISION :

1. ”8” Grand Prix skal være den største attraktion ved den årlige Aalborg Regatta !

2. Aalborg Roklubs (AR) hold (AAU) skal vinde Pokalen til ejendom ved at vinde hvert år !

3. Efterfølgende indgår den motiverede student fra AAU  i ”Projekt 888” jf. nedenstående Mission !

4. Vinde det Danske UniversitetsMesterskap i 8 + !

 

MISSION :   AR vil betjene & servicere Mandlige Studenter fra AAU !

 

AR tilbyder følgende til de studenter der tilmelder sig Projekt ”888” :

 

1. Udvikle / Uddanne / Udtage de Studenter der kan deltage i  ”8” Matchen !

 

2. Vinde ”8” Grand Prix matchen ved Aalborg Regattaen !

Samt vinde Dansk Universitets Mesterskab i Otter m. stm. !

 

3. Rotræning i ”8èr” (målet er 3 x ”8” på vandet samtidigt)

 

4. Indledningsvis Roning i andre outriggede både ( Singlesculler / Dobbeltsculler / Dobbeltfirer / 4 u. stm / Gigbåde / Costalbåde ) (Målet er at blive så teknisk velfunderet at den enkelte kan bruge sin fysiske styrke optimalt) !

 

5. Fysisk træning i vinterperioden ved roning i Romaskine & Robassin !

 

6. Teknisk træning i robassin & Singlesculler / Dobbeltsculler / Dobbeltfirer mm !

 

7. Krav : 2 x Træningspas pr. uge (helst 4 – 5 x) i AR med Træner, start (  SEP  ) !

 

8. Ingen begrænsning for Selvtræning i AR, når Træneren har frigivet den enkelte !

 

9. Teori om Roning – Fysisk træning – Psykisk træning – Teknisk Træning – Indstilling af båd – Kost – Fordele ved at træne samtidigt med at studere på højt niveau m.m. foregår løbende i f.b.m. træningen !   Samt teori om Ro-IQ !

 

10. Sociale aktiviteter kan iværksættes af  Projektdeltagerne og er velset i Roklubben !

 

MÅL :

– At vinde Aalborg Regattaens ”8” Grand Prix Match 2014 med min. Een båd !

– Deltage i ”8 GP” ( 2 x regattaer samt Cobenhagen Habour Race) !

– Vinde (deltage i) evt. Universitetsmatcher i DK (måske i f.b.m. ”8GP” ?)

– Evt. deltagelse ved Internationale Universitetsmatcher i Roning

– Deltage i ”Vinter 8 GP” !