Rekruttering

Alle Danmarks Universitetsroere, 2018

 

Universitetsroning i Danmark!

Universitetsroning Aalborg har løbende rekruttering. Vores daglige træning foregår alle hverdage mellem 5.45-07.15 på Søsportsvej 8 i Aalborg. og du er altid velkommen til at komme og se om det er noget for dig.

Har du spørgsmål eller ønsker at vide mere  om hvem vi er, så henviser vi til vores facebookside som du kan finde her. Her kan du også se billeder/videoer fra tidligere stævner vi har deltaget i.

Vi glæder os til at høre mere fra jer.

Mvh
Universitetsroerne, Aalborg Roklub.

VIL DU DELTAGE I RODYSTEN MELLEM AAU & UCN  i 2019?

winners

“Universitetsroning”

MÅL : At vinde ved Aalborg Regattaen 2019.

Her vil Aalborg Universitet (AAU) udfordre University Collage Nordjylland (UCN) og Syddansk Universitet i en rodyst i roningens flagskib “Otter m. stm” over en distance på 1.100 m.

Mere information om eventet følger, marts 2019.

TRÆNING

Indledningsvis vil der blevet givet instruktion tre gange i Aalborg Roklub – Og for de studerende der vælger at fortsætte, skal der påregnes minimum 2 x træning pr. uge

Interesserede deltagere skal være med i et ca. 11 ugers træningsforløb (ca. 26. marts – 09. juni), hvor der trænes teknik, trænes i robassin, trænes i ro-ergometer samt trænes på vandet i forskellige bådtyper primært 8’er.

De otte bedst egnede  AAU-roere udtages hos både kvinder og mænd til at deltage i rodysten mod UCN, der gennemfører et tilsvarende træningsforløb. Eneste krav til deltagerne er, at de skal kunne svømme 300 meter i åbent vand.

Der konkurreres i en 8’er m. styrmand, der er rosportens flagskib, og begge uddannelsesinstitutioner stiller med en båd for mænd.

En Universitetsroer`s Oplevelser !

Hvad er Universitetsroning ?

Hvis du spørger en person, om han / hun ved hvad Danmark er, vil han / hun nok svare; “Det er et land”.   Ja, det er rigtigt, og hertil har vi alle kendskab til det ufortalte i svaret. Danmark er også et samfund, der består af en befolkning, en stat, offentlige og private institutioner, der får vores hverdag til at køre rundt, og vi ved, hvor kompleks systemet der ligger bag svaret er : “Det er et land”.

Hvad er Universitetsroning ? Det kan siges ganske kort ; ”Danske Universiteter der roer mod hinanden”. Så kort og præcist kan det forklares, men hvor mange har kendskab til det ufortalte i dette svar ? Kendskab til den kompleksitet, der ligger bag en sammensmeltning af den utrolig krævende disciplin af den fysiske og mentale udholdenhed som roning er, og Universitetsverdens boglige hverdag med studier langt ud på nætterne, forskning og vidensudvikling.

Vi, de studerende fra Aalborg Universitet (AAU), er sammen med, og på opfordring af, Aalborg Roklub (AR) begyndt at genoplive Universitetsroning i Danmark. I 2013 blev den første Universitetsmatch gennemført siden 1987, og i 2014 er der i forlængelse af DM, også afholdt et Universitetsmesterskab i Otter m. stm.

Universitetsroning i Aalborg startede i 2013 med en rokonkurrence mellem AAU og UCN (University Collage Nordjylland) i Otter m. stm. og  skridtet videre blev Projekt “888” (Triple Eight eller otte-otte-otte?), hvor visionen var/er at få tre 8-mands både på vandet med rene Universitetsmandskaber, der skal repræsenter AAU og Aalborg Roklub. Lige siden starten af 2014, blev der skabt et miljø i roklubben, hvor Universitetsroerne har mødtes mellem fire til ti gange hver uge for at træne op til, at kunne ro en 8-mandsbåd, hvilket vi kommer ind på lidt senere.

For kort at beskrive det miljø, som Universitetsroerne har skabt i AR, ser det således ud : Morgentræning fem til seks gange om ugen klokken 0600 – 0730, bagefter bruger Universitetsroerne tiden på at slappe af, spise morgenmad og få en kop kaffe sammen, hvor der bliver talt lige så meget om roning, som så meget andet. Ved at sidde og lytte til samtalerne, kan man blive helt i tvivl, om det er om roning eller studier der bliver diskuteret. Alt vores træning af det tekniske, kroppens fysiske styrke, kost, restitution og det præcisionsarbejde roning består af, bliver nøje analyseret, overvejet og undersøgt, som er lært fra vores Universitetsstudie. Evalueringer, forbedringer og bedømmelser af dagens træning bliver også håndteret under morgenmaden, og når tid er, tager Universitetsroerne ud på Universitet og deres studier, forelæsninger, gruppearbejde m.m.

Idrætsstuderende på holdet; deres viden og lærere er et stort samtaleemne, interessen for at forbedre holdets roning, er prioriteret højt, og de er ikke bange for, at teste det af næste morgen, når de tager bådene ud på fjorden.

Det som overraskede alle Universitetsroerne, var hvor svært det er, at få en 8-mandsbåd til at funger, at få det til at ligne noget der tilnærmelsesvis kan kaldes roning. Alle de forskellige variabler der skal lærers og mestres af alle roerne, hvor alle ottes forskellige kunnen og evner, skal forenes til en enkelt enhed i perfekt symmetri !  Her er ingen Ronaldinho eller David Beckham, som er holdets stjerne, et trumfkort der kan sikre en sejr. Ikke én person er vigtigere end en anden i båden, Der er ikke en, som alene kan sikre bådens sejre, men en alene kan sagtens ødelægge bådens fart, rytme, balance, tempo, og dermed miste sejren til de andre konkurrenter. Dette kan ske igennem ganske få ro-tag, på ganske få sekunder i et løb. Om det er et åreblad, der gentagende gange kommer for sent op ad vandet, og yder nok modstand i vandet, til at sænke bådens fart, eller en roer der køre for hurtigt frem på sædet med sine ca. 90 kg tunge krop, der bremser bådens fremdrift mere end nødvendigt. Hvad end det er, så modarbejder det holdets interesse, og går imod alt det, som holdet træner for at opnå, nemlig sejren.

Det essentielle kodeord, som vi Universitetsroere lever efter, er samarbejde. Det er samarbejdet, der har gjort, at Universitetsroerne er gået fra, at få at vide under det første officielle løb vi deltog i, at vi ikke bliver til noget, til at overraske hele det danske ronings samfund i slutningen af sæsonen, og få dem til at måbe over de resultater og sejre, som vi har sikret os, og den store konkurrencemæssige udfordring vi har ydet.

Vores forståelse af, hvorfor roning bliver kaldt en akademisk sportsgren, og Universitetsroningens popularitet i udlandet bemærkelsesvis England, Oxford- Cambrigde matchene, er blevet noget så klart, og som et slogan fra AAU kan forklare det: “Teamwork seriously effect your brain!”

Det kræver mindst lige så meget af en gruppe roere, at få en 8-mandsbåd til at funger godt, som det kræver af enkeltpersoner og gruppearbejde, at klare sig igennem en uddannelse på AAU. Balancen der styrker begge dele, viden og læreren med fysiske udfoldelse, er at finde i roningens verden, der har eksisteret i mange år, og til den dag i dag, er en stolt tradition, som blot venter på, at blive etableret i dagtidens Danmark. Nok er Danmark et lille land, men vi er et slagkraftigt land, og ved at udvide vores slagkraft med Universitetsroning, og komme til udlandet og konkurrere mod andre Universiteter i verden.

Alle disse udfordringer og arbejde, har fascineret os, og de muligheder der er i roningens verden, giver os mere blod på tanden, om at blive bedre.

af Jonas S., Universitetsroning Aalborg.